Contactez-nous
Contactez-nous

Je denkt alles te doen om je haar te verwennen met de beste behandelingen en de duurste haarstylingsgereedschappen... Maar let op! Sommige gangbare en terugkerende praktijken kunnen je haar in werkelijkheid beschadigen in plaats van het te verfraaien. 

Ontdek samen met Kapper Cloé welke fouten je moet vermijden om mooi en gezond haar terug te krijgen.

Je haar te veel wassen

Deze gewoonte hangt over het algemeen af van de individuele behoeften van iedereen, afhankelijk van hun haartype en de omgeving waarin ze leven, maar een hoge frequentie veroorzaakt zeker meer kwaad dan goed.

Te veel wassen verwijdert de natuurlijke beschermende oliën van je haar, waardoor het droog, breekbaar en vatbaar voor schade blijft.

Om gezond haar te behouden, is wassen om de drie tot vier dagen vaak voldoende voor de meeste mensen, terwijl het je haar zijn natuurlijke hydratatiebalans laat behouden.

Gebruik maken van handdoeken van slechte kwaliteit

Handdoeken van slechte kwaliteit hebben vaak ruwe vezels die de wrijving op je haar kunnen verergeren, wat leidt tot pluis en breuk.

Bovendien hebben deze handdoeken een lagere absorptiecapaciteit, waardoor de droogtijd wordt verlengd en je haar wordt blootgesteld aan overmatig vocht.

Investeer in hoogwaardige handdoeken met zachte en meer absorberende vezels om de gezondheid van je haar te behouden.

Het niet onderhouden van haarstylingsgereedschappen

Haarstylingsgereedschappen maken deel uit van ons dagelijks leven, waarbij ze resten van haarproducten, vuil en stof ophopen. Dit kan onzuiverheden overbrengen op het haar, waardoor het dof en vettig wordt.

Bovendien kunnen vuile gereedschappen bacteriën herbergen, wat leidt tot irritaties van de hoofdhuid.

Daarom, na enkele keren gebruik, reinig je gereedschappen met warm water en milde zeep, en desinfecteer ze indien nodig, om ze in goede staat te houden en je haar niet te schaden.

Slapen met nat haar

Het is belangrijk dat je de tijd neemt om je haar 's nachts goed te drogen, zodat je onder goede omstandigheden kunt slapen.

Kies echter voor een lage temperatuur van je haardroger om je haar niet te beschadigen, en geef de voorkeur aan een kussensloop van satijn of zijde om haarbreuk door vele wrijvingen te beperken. 

Te veel droogshampoo gebruiken

Hoewel het een wonderproduct is om tijd te besparen, is het niet erg gezond voor je haar als het vaak wordt gebruikt.

Het kan een verhoogd risico op irritatie van de haarfollikels veroorzaken. Dus, het wordt aanbevolen om het maximaal twee keer per week te gebruiken.par semaine.

Je haar te strak aantrekken

Vermijd het vaak naar achteren trekken van je haar, zoals in een paardenstaart of knot, om geen extra spanning op de wortels te creëren, wat je haar kan beschadigen.

Geef de voorkeur aan het naar achteren binden van je haar zonder het te strak aan te trekken, door een speciaal ontworpen elastiek voor dit kapsel te gebruiken, in plaats van een gewoon elastiek.

Bezoek aan je kapper uitstellen

Om de groei te stimuleren en je haar volumineus en glanzend te houden, is het essentieel om het regelmatig te knippen.

Is het tijd voor je volgende afspraak? Aarzel niet om je plek te boeken bij KAPPER CLOÉ!Hoe verzorg je gekleurd haar ?