Shiatsu

Shiatsu2019-07-15T12:32:39+00:00

SHIATSU MASSAGE

Nood aan wat ontspanning? Probeer dan een Shiatsu massage.
Geen idee wat Shiatsu inhoudt? Wij leggen het je met plezier uit.

Zin om een afspraak te maken? Neem gerust contact op.

Wat is een Shiatsu-massage?
Shiatsu betekent “vingerdruk” in het Japans. Tijdens deze vorm van massage gebruiken Shiatsu therapeuten stevige druk- en spiermanipulatietechnieken met niet alleen vingers, maar ook ellebogen, knieën en voeten. Deze druk wordt geplaatst langs specifieke punten van uw lichaam, meridianen genaamd, om spanning vrij te geven.


Wat kan ik verwachten tijdens een shiatsu massage?
Een Shiatsu-sessie duurt meestal ongeveer een uur. Meestal draag je loszittende kleding en lig je op een gewatteerde mat of zit je op een speciale bank, afhankelijk van het gebied waar je moet werken. Shiatsu is een behandeling voor het hele lichaam, meestal met druk van de vingers of de handpalm, maar ook met knieën, ellebogen en voeten wanneer dat nodig is voor extra gespannen spieren.


Wat zijn de verschillende stijlen van Shiatsu massage?
Shiatsu is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur en acupressuur (namelijk meridiaanlijnen), maar verschillende therapeuten en stijlen hanteren verschillende benaderingen. Sommige therapeuten richten zich bijvoorbeeld op acupressuurpunten, terwijl anderen zich concentreren op het beïnvloeden van de energiestroom.

De vier meest voorkomende soorten shiatsu zijn Zen, Five Elements, Ohashiatsu en Ashiatsu:

Zen shiatsu-technieken zijn technieken waarbij druk wordt uitgeoefend vanuit de handen, knieën, vuisten, ellebogen en handpalmen en die vooral gericht zijn op acupressuurpunten, wat meer therapeutisch dan ontspannend is. Het is perfect als u op zoek bent naar een diepere en actievere massage in plaats van iets luxueus en ontspannend.

Five Elements Shiatsu bevat concepten uit de traditionele Chinese geneeskunde om onevenwichtigheden in verschillende delen van het lichaam te diagnosticeren. Hoewel Five Elements Shiatsu nog steeds veel traditionele shiatsu-technieken bevat, heeft Five Elements Shiatsu een meer energiebalancerende benadering.

Ohashiatsu heeft een vergelijkbare focus op energiewerk, en omvat zelfs meditatie. Zowel Five Elements als Ohashiatsu-methoden voelen minder aan als een traditionele massage – maar veel mensen genieten nog steeds van de ontspannende en aardende effecten ervan.

In Ashiatsu, therapeuten gebruiken hun voeten om sterke druk en diepe spierontspanning toe te passen. Vaak ligt u op uw buik terwijl uw therapeut (die zich vasthoudt aan bovenliggende stokken voor evenwicht) op uw rug loopt.


Wat zijn de voordelen van shiatsu massage?
Na een Shiatsu-sessie – die meestal dieper en actiever is dan andere vormen van massage – zult u zich waarschijnlijk los en verkwikt voelen. Shiatsu massage is bedoeld om de bloedsomloop te verhogen, uw lichaam te ontgiften, uw bloeddruk te verlagen en de pijn van gespannen spieren te verlichten. Shiatsu-massage therapeuten raden meestal aan om een uur na uw sessie uit te rusten (en water te drinken) om uw lichaam de tijd te geven om te ontgiften en te herstellen.

Contacteer ons