Opsteekkapsels voor beginners!

Opsteekkapsels voor beginners!

Opsteekkapsels zijn prachtige haarstijlen die je kan proberen bij lang, halflang en zelfs kort haar. Er is voor ieder wat wils: Gevlochten buns, snelle dots of ingewikkelde chignons, … Voor elke categorie is er een ruime keuze. 

Is het dan niet moeilijk om zo’n opsteekkapsel zelf te stijlen? Dat valt verbazingwekkend goed mee! Oefening baart kunst, en dat is zeker het geval bij opsteekkapsels! Toch heb je wel een paar hulpmiddelen nodig, want met een elastiekje alleen zal je haar niet voor een lange tijd goed blijven zitten.

Wat heb je nodig?

Het eerste, en belangrijkste, wat je nodig hebt, zijn schuifspeldjes en haarclips. Met zo’n speldjes kan je plukjes haar die niet willen meewerken eenvoudig verstoppen in je opsteekkapsels. Dit is vooral handig als je lange haren in lagen hebt.
(Tip van Cloé: bestuif je schuifspelden met haarspray voor extra grip!)

Een toupeerkam is ook een aanrader bij opsteekkapsels. Met zo’n kam kan je je opsteekkapsel extra volume geven. Dat volume zal gedurende een lange tijd aanwezig blijven! Brush in de ‘verkeerde’ richting om extra volume te creëren.
(Tip van Cloé: Pas op, want het kan moeilijk zijn om dit volume er weer uit te kammen!)

Natuurlijk heb je ook een goede haarlak nodig! Elk opsteekkapsel haalt voordeel uit een goede laag haarlak. Als je een krul- of stijltang gebruikt voor het stijlen van je opsteekkapsel, zorg dan dat je zeker je beschermingsspray tegen de warmte niet vergeet!
(Tip van Cloé: Spray de haarlak op een afstand van ongeveer 20 tot 30 centimeter. Bescherm je gezicht van de nevel!)

Een simpel opsteekkapsel.

Nu dat je alles hebt om met opsteekkapsels te beginnen, geven we je dan ook een eenvoudig, maar toch prachtig, opsteekkapsel om zelf te proberen!

De messy bun is het perfecte opsteekkapsel voor beginners: snel, eenvoudig en mooi! Er zijn maar twee stappen om dit opsteekkapsel tot een goed einde te brengen.

  1. Begin met een losse paardenstaart te maken aan de kruin van je hoofd. Zorg er dus voor dat de paardenstaart niet te strak zit! 
  2. Wikkel de paardenstaart rond het elastiekje en maak de staart vast met enkele haarspelden.

En je bent klaar! Je kan deze messy bun ook eenvoudig personaliseren door enkele lokken haar rond je gezicht vrij te laten of door de paardenstaart strakker of losser te maken. 

Indien je nog niet geoefend bent in het stijlen van je opsteekkapsels, wees dan zeker niet bang om hulp te vragen. Een helpende hand kan wonderen verrichten!

MAAK EEN AFSPRAAK

Alles wat je ooit wou weten over balayage en ombre!