Opgepast: Welke kapsels laten je ouder lijken?

Opgepast: Welke kapsels laten je ouder lijken?

Een geslaagd kapsel is de finishing touch van jouw look. Maar opgelet, minder geslaagde kapsels kunnen je er enkele jaren extra laten uitzien. Hoe kan je dit verkomen? Wij geven enkele tips en tricks om op te letten.

Niet helemaal zeker over je huidig kapsel je ouder doet lijken?
Reserveer snel jouw plaatsje bij coiffure cloé! Wij staan jou met raad en daad bij.


Grijze haren met gele ondertoon, geen sinecure

Kies voor een zilvershampoo wanneer je haar voor meer dan 50% grijs is. Blijft het grijs hardnekkig gelig, dan kan je steed een blond-tint verven om het verouderend effect op te heffen.

Ben je helemaal nog niet klaar voor grijze haren? Kleur dan je haar met een kleur die jouw karakter extra in de verf zet!

Jeugdigere look?

Lange haren vallen uiteindelijk slap naar beneden en dit geeft exact hetzelfde effect op je gezichtskenmerken. Kapsters noemen dit fenomeen ook wel de anti-facelift. Wil je toch graag de lengte van je haren behouden, kies dan voor een lange bob. Bij de lange bob komt het haar tot net iets over het sleutelbeen.

Te kort is ook niet altijd een oplossing

Heb je gezond en vol haar, dan is er geen enkele reden tot kortwieken. Korte conservatieve kapsels laten je gemakkelijk ouder lijken. Heb je toch veel zin om voor een korte coupe te gaan? Probeer dan iets speels. Dit heeft een veel modernere uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud.

Waar op te letten met je haarkleur?

Te donker haarkleur in contrast met een lichte hoofdhuid accentueert dunner wordend haar. Ook leggen donkere kleuren een schaduw op je gezicht waardoor die eerste rimpels meteen een pak dieper zullen lijken. Daarom verf je best twee tot drie tinter lichter rondom het gezicht. Daar tegenover geeft een te lichte tint een fletse indruk. Ga altijd voor contrast. Dit zorgt voor een gezonde gloed aan je haren.


Mag je je haar kleuren tijdens een zwangerschap?