Mag je je haar kleuren tijdens een zwangerschap?

Mag je je haar kleuren tijdens een zwangerschap?

Veel vrouwen voelen zich tijdens de zwangerschap niet altijd even mooi. Je buik wordt dikker en zit soms in de weg én je kunt je gewone kleding niet meer aan. Toch zijn er ook leuke feitjes tijdens de zwangerschap. De kans is namelijk groot dat je straalt want je krijgt tenslotte een kindje en de zwangerschapshormonen hebben vaak ook nog eens een positieve invloed op je haar.

Opfrissen of een andere kleur

Meestal valt je haar tijdens de zwangerschap ineens een stuk beter. Het lijkt wel of je er minder aan hoeft te doen. Het enige wat je misschien wel nodig hebt is een opfrissing van je haarkleur of misschien wil je als aanstaande moeder wel ineens een hele andere kleur? Is het wel verstandig om je haar te kleuren tijdens de zwangerschap? Kun je haarverf tijdens deze periode wel veilig gebruiken? Tenslotte zitten er in haarverf chemische bestanddelen.

Haar kleuren of voor een alternatief kiezen

Je kunt gewoon je haar kleuren tijdens de zwangerschap, zelfs al komen de chemische stoffen in aanraking met je hoofdhuid, in de meeste gevallen kan het geen kwaad. Als je het toch geen prettig idee vindt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een bio-product. Coiffure Cloé heeft verschillende haarkleur lijnen, waaronder een bio-lijn. Als je kiest voor een haarverf zonder ammoniak of waterstofperoxide weet je zeker dat je op safe speelt. Blonderen wordt meestal wel afgeraden omdat daar wel waterstofperoxide in zit.

De nieuwste trends

Geef altijd aan de medewerker aan dat je zwanger bent. Zij kunnen hier dan rekening mee houden door je hoofdhuid zo veel mogelijk te ontzien. Een leuk alternatief zijn natuurlijk de highlights. Deze behandeling kan al een hele andere look geven en hier is weinig tot geen aanraking met de hoofdhuid voor nodig. En mèches, lokken en balayage zijn vandaag de dag helemaal hot. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je haar onder invloed van je zwangerschapshormonen voller lijkt en meer glanst, dan is een goede coupe knippen soms voldoende. Hou er wel altijd rekening mee dat die zwangerschapshormonen ook kunnen zorgen dat je haar er anders uitziet dan normaal of dat de verf minder goed pakt.

Wil jij het beste advies over kleuren tijdens zwangerschap? Bij Coiffure Cloé geven we dit graag.
Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief voor de laatste trends en tips.


Gekleurd haar verzorgen