Het eerste grijze haar is er! Wat nu?

et eerste grijze haar is er! Wat nu?

Hoewel steeds meer vrouwen niet meer afgeschrikt zijn om grijze lokken in hun look te verwerken, is het toch steeds even schrikken wanneer je voor het eerste een grijs haar spot.

Is het toch nog iets te vroeg? Laat dan je haar kleuren door een professional bij Coiffure Cloé.

Wat is grijs haar

Wanneer het lichaam stopt met pigmentcellen aan te maken, duiken grijze haren op. Melanine is een stof in de haarstrengen die je je haar hun oorspronkelijk kleur geeft. Op oudere leeftijd stoppen de haren met het aanmaken van pigmenten. Je haar verandert eigenlijk niet van kleur, het wordt dus pigment-loos.

Grijze haren zijn alles behalve dan doorzichtig, ze hebben eerder een gelige ondertoon. Wanneer je haar stopt met melanine aan te maken wordt de onderliggende keratine zichtbaar. Deze keratine heeft van nature een gele tint.

Vanaf wanneer start vergrijzing?

Dit is voor iedereen anders. Wat we wel met zekerheid kunnen vertellen is dat grijs haar genetisch bepaald is. Kreeg één van je ouders of grootouders op jonge leeftijd al grijs haar, dan is er de kans dat dit ook bij jou zal gebeuren. Ook etniciteit speelt een rol. Blanke mensen worden gemiddeld jonger grijs dan Afro-Amerikaanse of Aziatische etniciteiten.

Ook stress is een bepalende factor. Uit recent onderzoek is gebleken dat stresshormonen een invloed hebben op melanocytes, stamcellen die in onze haarwortels zorgen voor de aanmaak van melanine.

Een derde factor die meespeelt in vergrijzen is een tekort aan vitamine B. Het is niet zo dat je door veel vitamine B in te nemen kan voorkomen dat je grijs wordt. Het is alleen zo dat wie een tekort heeft aan vitamine B misschien eerder grijs wordt dan normaal.

Hoe gaan we verder?

Allemaal leuke informatie, maar hoe moet ik nu verder met mijn grijze haren? Grijs haar hoeft niet zo zeer een eindstation te zijn. Je kan er nog alle kanten mee uit. Wat je zeker niet mag doen met grijze haren, is ze één voor één uittrekken. Wanneer je frequent je grijze haren uit trekt kan je de haarfollikel beschadigen. Dit zorgt dat op termijn er geen haren meer terug groeien en je dus kan kalen.

Highlights zijn een eerste goed alternatief voor grijs haar te camoufleren. Door de verschillende tinten die je lokken krijgen blend het grijze haar moeiteloos in met de rest!

Laat je haren kleuren door professionals! Bij Coiffure Cloé wordt je met raad en daad begeleid. Wij beschikken over een heel uitgebreid gamma aan mogelijke kleuren en kiezen in samenspraak met jou er het kleur uit voor beste resultaat.
 

Hoe bescherm je je haar tegen chloor?