Gekleurd haar verzorgen

Gekleurd haar verzorgen

Nieuw haarkleur, nieuwe haarstijl! Wat een prachtig resultaat geven die nieuwe kleuren, maar hoe kan je er voor zorgen dat het resultaat langer mooi blijft? Als je niet op gepaste tijd je haar verzorgt met de geschikte producten, dan kan zelf de beste haarkleuring al snel omslaan in een horrorscenario.

Coiffure Cloé helpt je graag verder met tips en tricks zodat je langer kan genieten van je gekleurde haren.

Niet tevreden van je gekleurd haar? Verbleekt je kleur stilletjes aan?
Reserveer snel jouw plaatsje bij Coiffure Cloé! Haarkleuringen is net één van onze specialiteiten

K

Geverfd haar verzorgen

Je komt net thuis van een bezoekje bij Coiffure Cloé en wil je fenomenale haarkleuren zo lang mogelijk behouden. Dat snappen wij maar al te goed! Er zijn drie heel belangrijke factoren die er voor zorgen dat je haarkleuring langer stand houdt.

Hoe was je best je gekleurd haar?

 • De eerste 72u na de haarkleuring was je beter niet je haren.
  Op het einde van de haarkleuring wordt voor de eerste keer het kleur uitgewassen. Laat je haar op natuurlijke wijze drogen en wacht nadien 72u. Wanneer je te snel je haar opnieuw wast dan riskeer je dat de kleurstof in je haar meteen vervaagt.
 • Gebruik steeds sulfaatvrije shampoos en conditioners voor je geverfde haren.
  Droog en broos haar wordt veroorzaakt door agressieve middelen, zoals bijvoorbeeld sulfaten. Diezelfde sulfaten kunnen er ook voor zorgen dat je haarkleur sneller vervaagd.
  • De meeste etiquetten van shampoo’s geven aan de shampoo sulfaten of niet bevatten.
  • Wij raden het gebruik van ….. aan
 • Houd je puntjes levendig door kleuring toe te voegen aan witte conditioner.
  Wanneer je voor onnatuurlijke kleuren koos zoals blauw, paars, roze of groen dan kan je de kleuren van je haarpunten beter onderhouden door enkele druppels van de kleuring aan je conditioner toe te voegen. Let op, gebruik enkel witte conditioner anders kan je een ongewenst effect krijgen.
 • Spoel je gekleurd haar af met koel tot lauw water. Gebruik zeker geen heet water. Dit is slecht voor de haarkleur en het zal ook de hoornlaag van je haar laten open staan. Dit leidt ook tot versneld vergrauwen van de kleuren.

Je gekleurde haren drogen

 • Gekleurd haar laat je zo veel mogelijk op natuurlijke wijze drogen.
  Moet je toch een haardroger gebruiken door omstandigheden? Breng zeker een warmtebeschermer aan en richt de warmte op de haarwortels.
 • Met nat haar gaan slapen is uit den boze. Slapen met nat haar leidt tot schade en breuk. Het is dus belangrijk goed in te plannen wanneer je je haar gaat wassen.
 • Gebruik hittebeschermers. Wil je je haar terug in model brengen, gebruik dan zeker hittebeschermers.
 • Vermijd te hoge temperaturen. Ongeacht de manier waarop je je haar wil drogen, stel je haardroger niet te heet in. Hitte kan je haren beschadigen, zeker bij gebleekt haar.
 • Je haar steilen of krullen? Vergeet niet altijd eerst je haar te föhnen.

Je gekleurd haar gezond houden

 • Gebruik één keer per week een haarmasker in plaats van een conditioner.
  Breng een masker aan op vochtig haar en stop het vervolgens onder een badmuts. Nadat je lang genoeg gewacht hebt, kan je het masker uitspoelen. Je kan je haarmasker effectiever maken door alvorens het aan te brengen 5 à 10 seconden op te warmen in een microgolfoven.
 • Bescherm je haar vooral tegen helder en zonnig weer. Bedek je haren bijvoorbeeld met een mooie hoed. Is een hoofddeksel niets voor jou? Gebruik dan een UV-beschermingsspray voor je haar.
 • Is zwemmen jouw hobby of geniet je van een occasionele duik in het water? Draag dan steeds een badmuts. Het water in zwembaden bevat chloor en andere elementen die de structuur en gezonde look van je haar kunnen aantasten. Spoel je haar altijd goed en langdurig uit na een zwembadbezoek.
 • Voeg extra vitaminen toe aan je dieet. Vitamine C helpt je hoofdhuid gezond houden. Deze vitaminen is in grote hoeveelheden te vinden in bijvoorbeeld citrusvruchten. Ook biotine is een vitamine die je haren glanzend en sterk te houden. Deze stof vind je heel vaak terug in wortels, eieren en zalm.
 • Laat je haar regelmatig bijknippen bij de kapster. Wanneer de uiteinden van je haar gesplitst begint uit te zien, is het tijd om een afspraak te maken bij Coiffure Cloé .

Wij hopen dat je met deze tips je gekleurd haar beter kan verzorgen en zo langer kan genieten van dat mooie resultaat.

Bij Coiffure Cloé kan je steeds terecht voor bijkleuringen of een nieuw kleurtje. Tot binnenkort!


9 manieren waarop je jouw haar kan beschadigen