Alles wat je ooit wou weten over balayage en ombre!

lles wat je ooit wou weten over balayage en ombre!

Balayage? Wat is dat nu eigenlijk?

Kort, lang, stijl, krullend, bruin, zwart of blond haar? Het maakt niet uit! Balayage is een techniek die past bij iedere haarstijl. 

Deze manier van kleuring kan goed aangepast worden aan de manier waarop je haar valt terwijl het zeer subtiel blijft. Dit “sunkissed” effect is dan ook aangeraden voor mensen die liever voor een natuurlijke look gaan.

En ombré dan? 

Ombré lijkt goed op balayage maar er is wel degelijk een verschil. Zo is deze manier van kleuren eerder geschikt voor lang tot middellang haar. 

Daarnaast valt het kleurverschil, in tegenstelling tot balayage, duidelijker op. Met ombré kan je namelijk kiezen voor welk kleur je maar wilt. Grijs, roze, blauw, je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. 

Wat is het verschil bij deze twee stijlen?

Bij balayage is er eerder een subtiele overloop van kleur, terwijl men bij ombré een donkere uitgroei heeft met lichtere punten. 

Daarnaast is de kleurverdeling bij balayage eerder verticaal, terwijl ombré voornamelijk horizontaal is.

Hoe gaat dat dan te werk?

Bij zowel balayage als ombré worden highlights met de hand gezet of op de haren geveegd. Hierbij wordt geen folie gebruikt. We beginnen aan de haarwortel en gaan we door tot aan de punten. Naar de punten toe wordt de toepassing geleidelijk zwaarder. 

Doordat het kleur bij balayage niet geheel verzadigd wordt in het haar krijg je subtiele vegen van lichtere toetsen. Dit geeft een natuurlijk effect aan je haarkleur. 

Wat zijn de voordelen aan deze technieken?

Voordelen balayage en ombré: 

  • nauwelijks uitgroei bij balayage
  • een natuurlijke look bij balayage
  • een ruime keuze aan kleuren bij ombré
  • Kan gedaan worden tijdens de zwangerschap omdat de haarkleuring niet in contact komt met de hoofdhuid

Wat past nu het best bij mij?

Dit is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke smaak. Kan je zelf niet kiezen? Dan helpen wij bij Coiffure Cloe je graag verder. 


Opgepast: Welke kapsels laten je ouder lijken?