Alles over permanente krullen

Alles over permanente krullen

Permanente krullen, ook wel perm of een permanent genoemd, zijn niet altijd even voor de hand liggend. Hoe lang blijft een perm in je haar zitten? Wat voor krullen kan je met een permanent krijgen? Is een perm slecht voor je haar?

Een permanent laten zetten is niet altijd een eenvoudige beslissing, dus hier beantwoorden wij al je vragen!

Wat is een perm?
Een permanent is een behandeling waarbij je kapper je haar met een speciaal product behandelt. Dit product verandert de structuur van je haar waardoor er een permanente golf of krul in je haar komt. Zo’n permanent blijft ongeveer 6 maand, indien je verzorgingsproducten de perm ondersteunen.

Is mijn haar geschikt voor een permanent?
Een permanent is geen goed idee als je haar droog of beschadigd is. In dit geval zal de perm je haar nog erger beschadigen. 

Daarnaast mixen highlights en perms niet! De producten van een perm gaan niet goed samen met het bleekmiddel en/of de lightener van je highlights. Indien je ze toch zou mixen, leidt dit in vele gevallen tot beschadigd haar.

(Tip van Cloé: Een perm en een haarkleuring kan je wel combineren! Nadat je perm al een tijdje in het haar zit kan je voor een kleuring kiezen. Hier moet wel minstens twee weken tussen zitten) 

Wat voor krullen kan je krijgen met een perm?
Het soort krullen hangt af van wat voor wrap er gebruikt wordt bij het aanbrengen van het permanent. Er zijn vele soorten wraps, die elk een unieke krul veroorzaken. Hier vermelden we even de meest populaire. 

  • De Pin curl prem

Dit permanent is ideaal voor korter haar. Het zorgt voor een leuke beweging in het haar. 

  • Spot perm

Een spot perm is een permanent dat focust op specifieke plaatsen om enkel in dat gebied een krul te creëren. Hierdoor kan je een leuke krulling in de toppen van je haar veroorzaken zoals op onderstaande foto. 

  • Body wave

Een body wave permanent zorgt voor losse krullen. Het creëert een zachtere en grotere krul, of een beach wave krulpatroon. Dit soort perm blijft echter minder lang in je haar dan andere permanenten. 

  • Spiral perm

Dit wordt ook wel eens een pijpenkrul genoemd. Bij deze perm wordt de staaf verticaal in het haar geplaatst. De grootte van de staaf zal afhangen van de lengte van je haar en de hoeveelheid krullen die je wilt. 

Wat moet ik doen na de permanent?
Nadat je een permanent hebt laten zetten, moet je zeker 24 uur wachten voordat je je haar wast! Als je dit niet doet, zullen je prachtige krullen al snel verdwijnen. Je haar zal ook droog aanvoelen na een perm, dus het is belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om je haar te revitaliseren!

Welke perm past nu het best bij mij?
Dit is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van je persoonlijke smaak. Wij helpen je met plezier verder indien je niet zelf kan kiezen!


Shiatsu massages