8 tips om je haar sneller te laten groeien

Laat je al een hele tijd je haar groeien, maar heb je nog steeds niet die lange lokken waar je zo van droomt? Er bestaan jammer genoeg geen geheim middeltje waardoor je haar ‘s nachts ineens enkele centimeters langer wordt. Gelukkige zijn er wel enkele tips die wij je kunnen geven om je haar op natuurlijke wijze iets sneller te laten groeien

Wist je dat regelmatig je haarpunten laten bijknippen al veel helpt? Reserveer snel je plaatsje bij Coiffure Cloé.

KWij zijn je vrienden

Zoals hierboven aangegeven, helpt bijknippen echt! Ok, het is misschien eerst korter maar het zal sneller bijgroeien. Bekijk het als één stap achteruit om twee stappen vooruit te zetten!

Laat je haarpunten tijdig bijknippen, zo krijgen ze geen kans om af te breken of te splitsen. Verwacht niet dat je haar na een maand meteen enkele cm’s langer is. Bijknippen houdt je haar gezond en gezonde lokken groeien nu eenmaal mooier.

Activate heat-shield!

Nee, het gaat hier niet over rocket science. Gebruik beschermende producten tegen hitte, zoals de zon of een styling apparaat. Deze producten geven je haren een extra beschermlaag. Hierdoor wordt je haar sterker en groeit het sneller.

Verwen jezelf met een hoofdmassage

Een massage bevordert de bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar je hoofdhuid. Masseer je haar met een massagespin. Of, nee! Laat je haren masseren door een vriend of wie weet is een shiatsu massage wel helemaal iets voor jou? Een hoofdmassage maakt je helemaal zen, wat ook belangrijk is. Stress zorgt voor haarverlies of vroegtijdige grijze haren.

Opsteekkapsels helpen

Opsteekkapsels zijn niet alleen heel origineel en mooi. Ze helpen ook je haar met groeien. Eigenlijk is dit niet helemaal juist. Ze voorkomen dat je haarpunten zichzelf “knippen” door wrijving tegen de rug. Gebruik geen elastiekjes wanneer je je haar op steekt. Zo vergroot je de spanning op je haarzakjes. Gebruik eerder een scrunchie of invisibobble. Geen inspiratie? Volg onze pinterest

Hoofdhuid verzorgen

Haren groeien van onderen uit. Een gezonde hoofdhuid zorgt voor gezond haar! Hoe verzorg je best je hoofdhuid? Dode huidcellen verwijderen kan je eenvoudig doen door één keer per week je haar te scrubben. Door dit afval van je hoofdhuid te verwijderen, zorg je er voor dat haarzakjes niet verstopt geraken. Bovendien bevordert een scrub ook de bloedsomloop naar je hoofdhuid. Dit zorgt ook voor een groei stimulans voor de haren.

Iedereen een eigen haarverzorging routine

Een routine ontwikkelen voor de verzorging van je haar doet wonderen! Ga op zoek naar producten die je haar gezond houden en doen glanzen. Gebruik niet te véél verschillende producten door elkaar. Vergeet je haarpunten niet regelmatig te voorzien van extra verzorgende olie. Goed gehydrateerd haar glanst niet alleen, het valt ook soepeler waardoor het langer lijkt dan opkrullend haar.


Gezond eten, gezond haar

Vitaminen B, D en proteïnen zijn belangrijke bouwstenen voor je haren. Zorg voor een gebalanceerd dieet. Wij raden je aan om een professionele diëtist onder de arm te nemen. Vette vis, zoals zalm, en avocado zijn ingrediënten die zeker terug te vinden zijn op de lijst!

MAAK EEN AFSPRAAK

Stralend 2022 door met deze haartrends!