4 manieren om beschadigd haar te behandelen en herstellen

4 manieren om beschadigd haar te behandelen en herstellen

Er zijn enorm veel leuke dingen die je kan doen met je haar. Beach waves de ene dag, stijl en glanzend haar de volgende. En in het weekend kan je misschien eens balayage uitproberen. Je kan enorm veel plezier hebben aan je haar, maar je kan het ook beschadigen door het te veel te stijlen of te veel te bleken. 

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, maar indien het toch al te laat is zijn hier enkele tips om je haar te herstellen.
 1. Trim de beschadigde punten
  Als de uiteinden van je haar een textuur als stro hebben, dan is het belangrijk dat je eerst je haar een trim geeft voordat je andere methodes probeert. Als je dit niet doet zal de schade zich snel verspreiden. In sommige gevallen is een kleine knipbeurt al genoeg om je haar te revitaliseren!
 2. Vermijd hitte
  Warme krultangen of warme lucht van een haardroger verergeren de schade enorm. Het vermijden van hitte zal al snel positieve gevolgen hebben op je haar. Laat je haar natuurlijk drogen, of als je toch een haardroger gebruikt, gebruik dan koude lucht.
 3. Gebruik sulfaatvrije shampoos
  Shampoos met sulfaat wassen je haar enorm goed, maar hierdoor verwijderen ze ook het vocht in je haar, wat de schade verergert. Gebruik shampoos en conditioners die geen sulfaat of gelijkaardige stoffen bevatten.
 4. Professionele behandeling
  Zelfbehandelingen zijn niet altijd voldoende om zware schade te herstellen, aarzel dus niet om professionele hulp te vragen! Professionele behandelingen focussen op elke soort haarschade, van zwak haar tot enorm droog haar, een goede styliste zal meer voor je haar kunnen doen dan alle ‘Do it yourself’ behandelingen samengevoegd.


Opsteekkapsels voor beginners!